live right now

2009.03.22. 02:42

sok mindent megtanultam ma.

először is, hogy az ember soha nem lehet elég biztos magában. másodszor, hogy biztosnak kell lenned magadban, ha egy olyan emberré akarsz válni, amilyenkén jól érezed magad. fontosak az elvárások magaddal és másokkal szemben is, még akkor is ha azokat sokszor nagyon nehéz megvalósítani vagy épp betartani. formálnod kell magad, mert nem születtél kompletten. olyan vagy mint egy kő, ami önmagában is lehet hasznos, de csak akkor tudod igazán kihasználni, ha addig addig farigcsálod, míg valami egészen különlegeset nem kapsz. dolgoznod kell magadon, és néha nem baj, ha ehhez segítséget kérsz. mert társas lények vagyunk. egymással, egymásra utalva, egymáshoz kötődve.

harmadszor; hogy ne hagyd hogy a múlt foltot hagyjon a jeleneden, vagy a jövődön. hagyd, hogy formáljanak a sérelmek, de ne engedd, hogy magukkal ragadjanak. állj a sajánt lábadon, keményen, erősen. nézz tükörbe mosolyogva, aludj el vidáman, légy nyitott, felelőtlen, de megfontolt, kedves de határozott.

negyedszer; hogy olykor elveszthetsz barátokat. van, hogy észre sem veszed, nem is fáj. és tudod ilyenkor lehet nem is kár érte. de van, hogy olyanokat készülsz elveszteni akik fontosak neked és mégis valahogy kicsúsztok egymás kezéből, eltávolodtok, azt hiszitek valami elromlott. de hidd el, az igazi barátok soha nem adják fel egymást! mindig ott lesznek mégha néha elkóborolnak is, mindig visszatérnek. nem szabad túlságosan ragaszkodnod az emberekhez. nyitottnak kell lenned, vidámnak és érdeklődőnek, mert életed alatt annyi embert írsz be a kis noteszedbe amennyit csak akarsz, a memória nem tud telítődni. és akik tényleg fontosak, mindig visszamásznak az első helyekre.

ötödször; a családod, a kutúrád, az egyéniséged. mindig legyenek ők az elsők! hidd el, hogy különleges vagy, még akkor is, ha néha nem látszol többnek egy táncoló pontnál a füstgép előtt. különleges vagy te is, mégha nem is szereted ezt kimutatni, mégha nem is érzed magad olyan érdekesnek, mint másokat, mégha nincs is olyan nagy hangod, mint a barátnődnek, és mégha nem is rád figyel az egész társaság. tudod, még a legelveszettebb estén is odajöhet egy üvegesszemű, részeg, züllött huszonéves, aki azt mondja; olyan tűz van a szemedben, amivel sokra fogod vinni az életben. és lehet hogy részeg a fickó, nincs magánál és csak bókolni akar, neked mégis olyan jól fog esni, hogy Isten kezét látod majd a dologban, és elhiszed, hogy egy angyalt küldött neked, pont mikor a legnagyobb szükséged volt rá! hidd el! megtörtént!

A bejegyzés trackback címe:

https://eperszalon.blog.hu/api/trackback/id/tr501017388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása